Sunday, October 31, 2010

HTML selawat ini khusus kepada sesiapa yang ingin meletakkan widget selawat. Alangkah bertuahnya jika blog kita yang dibuka oleh seseorang sekurang-kurangnya berselawat sekali (ketika mereka membaca widget tersebut).

Riwayat Ahmad, Nasai dan Al Hakim; Sabda Nabi Muhammad s.a.w. :

"Barangsiapa yang berselawat kepadaku satu kali, maka Allah berselawat kepadanya sepuluh selawat dan Allah menghapus sepuluh kesalahan (dosa) dan mengangkat sepuluh darjat kepadanya"

Sabda Nabi Muhammad s.a.w. :

"Barangsiapa yang berselawat kepadaku pada waktu pagi sepuluh kali dan pada waktu petang sepuluh kali, dia akan memperolehi syafaatku pada hari kiamat. "

Nasib kita di akhirat memang tidak pasti. Kalau dilihat pada diri kita umat akhir zaman yang banyak cacat cela dan kekurangan ini, rasa-rasanya kita adalah lebih layak untuk masuk neraka daripada masuk ke syurga. Oleh itu kita sangat memerlukan syafaat Nabi Muhammad untuk menolong kita di akhirat nanti.

Photobucket

HTML SCRIPT:

<center><a href="http://mofabaha.blogspot.com/2010/10/html-selawat.html" target="_blank"><img style="width: 351px; height: 54px;" src="http://i764.photobucket.com/albums/xx285/maktabmahmudmerbok/solawat.gif" alt="Photobucket" border="0" /></a>

"copy" dan "paste" skript HTML di atas pada Blog Anda. Anda boleh mengubah width dan height untuk kesesuaian saiz pada blog anda...selamat mencuba....beri komen sikit!..

2 comments:

Your Comment here (Komen anda di sini)